JADŁOSPIS
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 24.03.2025 |
Zupa mleczna : płatki jęczmienne 15g 2% 200g (7) cukier5g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Szynką wiejską* 20g papryka20g ogórek kiszony 20g alergeny: (1,7)* |
jabłko |
I Danie: Żurek z ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9) II Danie: spaghetti mięsno-warzywne 80g (szynka wieprzowa) makaron 40g (1,3) sałata lodowa z rzodkiewką 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,7,9) * |
Koktajl wiśniowy na bazie jogurtu naturalnego /wyrób własny/ 120g herbatniki mandarynka alergeny: (7) * |
Wtorek 25.03.2025 |
Kakao na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); Serem żółtym 20g(7) ogórek zielony20g
alergeny:(1,7) * |
banan |
I Danie: Zupa ogórkowa z ziemniakami250g (7,9) II Danie: potrawka z indyka z warzywami 80g kasza pęczak 40g surówka z kapusty pekińskiej100g kompot truskawkowy 200g alergeny: (1,3,7,9) * |
Ryż zapiekany z jabłkiem 60g herbata gruszka alergeny:(1,7)* |
Środa 26.03.2025 |
Zupa mleczna : Płatki kukurydziane 20g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7) Szynka Drobiowa 20g* pomidor20g herbata owocowa 200g alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa brokułowa z warzywami i ziemniakami250g (7,9) II Danie: kluski leniwe (1,3) z serem białym (7) 120g marchewka z jabłkiem 100g kompot wiśniowy 200g alergeny:(1,3,7,9) |
Bułka z masłem i Polędwicą Sopocką* 20g papryka herbata z cytryną jabłko
alergeny: (1,7) * |
Czwartek 27.03.2025 |
Zupa mleczna : makaron literki na mleku2% 200g (1,3,7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (7) 20g ogórek zielony 20g herbata 200g alergeny: (1,3,7) * |
Winogrono |
I Danie: Krupnik z warzywami 250g (1,9) II Danie: kotlet schabowy 80g (1,3) (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z pora i marchewki 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,9) * |
Kisiel wieloowocowy 120g /wyrób własny/ ciastko zbożowe 15g melon alergeny: (7) * |
Piątek 28.03.2025 |
Zupa mleczna : Kasza jaglana 20g na mleku 2% 200g (1,7) Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 35g (1) z masłem 5g (7) z jajkiem gotowanym (3) papryka 20g herbata z cytryną 200g alergeny:(1,3,7) * |
pomarańcza |
I Danie: Zupa grochowa z ziemniakami250g (1,9) II Danie: ryba miruna grillowana w ziołach 100g (4) (pieczona w piecu konwekcyjno-parowym) kasza kuskus 40g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,4,9) * |
Chałka z masłem mleko gruszka alergeny: (1,3,7) * |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
JADŁOSPIS
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 17.03.2025 |
Zupa mleczna : Ryż 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 50g (1) z masłem 5g (7); Serem Żółtym* 20g papryka 20g herbata z cytryną 200g alergeny:(1,7) * |
jabłko |
I Danie: Zupa zacierkowa z warzywami 250g (1,9) II Danie: sztuka mięsa z piersi indyka w sosie własnym 80g ziemniaki z koperkiem 150g surówka z białej kapusty z marchewką 80g kompot porzeczkowy200g alergeny:(1,9) * |
Kisiel truskawkowy 120g /wyrób własny/ podpłomyk bez cukru* 15g gruszka alergeny:(1,7)* |
Wtorek 18.03.2025 |
Zupa mleczna : płatki kukurydziane 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); pastą z makreli 20g*(4) ogórek zielony 20g rzodkiewka10g herbata owocowa 200g alergeny:(1,4,7) * |
Melon |
I Danie: zupa cebulowa z warzywami i ziemniakami250g (9) II Danie: pierogi z mięsem 130g (wieprzowo drobiowe) /wyrób własny/ sałata lodowa z cebulką 80g kompot truskawkowy 200g alergeny:(1,9) * |
Koktajl wieloowocowy na bazie kefiru i jogurtu naturalnego 120g (7) słodzony miodem /wyrób własny/ ciastko zbożowe pomarańcza alergeny:(1,7)* |
Środa 19.03.2025 |
Kawa zbożowa INKA na mleku 2% 200g (1,7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7) Szynka drobiowa*20g pomidor20g alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa z zielonego groszku z warzywami i ziemniakami 250g (1,9) II Danie: makaron świderki durum z serem białym 120g mus truskawkowym wiórki z marchewki 80g kompot wiśniowy 200g alergeny:(1,3,7,9) |
Zapiekanki z ser żółtym i szynką (1,7) papryka herbata z cytryną jabłko
alergeny: (1,7) * |
Czwartek 20.03.2025 |
Zupa mleczna : kaszka kukurydziana na mleku2% 200g (7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) pastą jajeczną ze szczypiorkiem 30g(3) ogórek zielony 20g herbata 200g alergeny: (1,3,7) * |
kiwi |
I Danie: Zupa kalafiorowa z warzywami i ziemniakami 250g (7,9) II Danie: gulasz wieprzowy 80g kasza gryczana na sypko 40g, surówka z ogórka kiszonego z cebulką 80g marchewka juniorka robiona na parze kompot wieloowocowy 200g alergeny:(1,9) * |
Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/ herbatniki winogrono alergeny: (1,7) * |
Piątek 21.03.2025 |
Zupa mleczna : płatki jęczmienne 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) twarożek z rzodkiewką 15g /wyrobu własnego/ papryka 20g herbata owocowa 200g alergeny: (1,7) * |
pomarańcze |
I Danie: Zupa pomidorowa z warzywami i ryżem(7,9) II Danie: pulpet z ryby miruny w sosie porowym 100g (1,3,4) ziemniaki z koperkiem 150g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 80g kompot porzeczkowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Ciasto drożdżowe /wypiek własny/ mleko gruszka alergeny: (1,3,7)* |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 10.03.2025 |
Zupa mleczna : kasza manna 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 50g (1) z masłem 5g (7); Polędwicą sopocką* 20g papryka 20g herbata z cytryną 200g alergeny:(1,7) * |
kiwi |
I Danie: Zupa szczawiowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,7,9) II Danie: pulpet w sosie pomidorowym 80g (1,3)(szynka wieprzowa) kasza bulgur 40g surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Placuszki z jabłkiem /wyrób własny/ herbata
alergeny: (1,3,7) * |
Wtorek 11.03.2025 |
Kakao na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); Ser żółty 15g ogórek zielony 20g rzodkiewka10g
alergeny:(1,7) * |
Melon |
I Danie: Barszcz czerwony z warzywami i makaronem250g (1,3,7,9) II Danie: kotlet z jajka 60g (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 110g surówka z pora i marchewki 100g brukselka z wody, kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Koktajl wiśniowy na bazie kefiru i jogurtu naturalnego 120g (7) słodzony miodem /wyrób własny/ biszkopty bez cukru (1,3,7) jabłko alergeny:(1,3,7)* |
Środa 12.03.2025 |
Zupa mleczna : kaszka kukurydziana 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7) Szynką Sołtysówką 20g*pomidor20g herbata owocowa 200g alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami250g (1,9) II Danie: naleśniki z serem białym 120g mus jagodowy marchewka z jabłkiem 100g kompot wiśniowy 200g alergeny:(1,3,7,9) |
Bułka z masłem Szynka drobiowa* 20g papryka herbata z cytryną banan
alergeny: (1,7) * |
Czwartek 13.03.2025 |
Zupa mleczna : zacierka na mleku2% 200g (7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) twarożek z awokado 15g /wyrobu własnego/papryka 20g herbata 200g alergeny: (1,7) * |
jabłko |
I Danie: Zupa z brokułowa z warzywami i ziemniakami 250g (7,9) II Danie: Risotto – kolorowy kociołek z mięsem i warzywami (filet z kurczaka 80g) ryż brązowy na sypko 40g, sałata lodowa z cebulką 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,7,9) * |
Budyń waniliowy 180g /wyrób własny/ ciastko zbożowe z żurawiną 15g winogrono alergeny: (1,7) * |
Piątek 14.03.2025 |
Zupa mleczna : kasza jaglana 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) jajkiem gotowanym 30g pomidor 20g herbata owocowa 200g alergeny: (1,7) * |
pomarańcze |
I Danie: zupa grochowa z warzywami (1,9) II Danie: kotlet z ryby miruny 100g (1,3,4) (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Chałka z masłem mleko gruszka alergeny: (1,7)* |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 03.03.2025 |
Kawa zbożowa inka (1)na mleku 2% (7) 200g cukier5g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Serem żółtym 20g(7) pomidor20g ogórek zielony20g alergeny: (1,7)* |
winogrono |
I Danie: Rosół z makaronem 250g (1,3,9) II Danie: potrawka z indyka z warzywami 80g kasza jęczmienna 40g surówka z sałaty lodowej i pomidorkami koktajlowymi100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,9) * |
Koktajl truskawkowy na bazie kefiru z miodem podpłomyk bez cukry gruszka alergeny: (7) * |
Wtorek 04.03.2025 |
Zupa mleczna : płatki owsiane (1) 15g na mleku 2% (7)200g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); pasta z łososia(4) 20g papryka20g rzodkiewka 10g herbata z cytryną 200g alergeny:(1,4,7) * |
Suszone morele |
I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem 250g (7,9) II Danie: kotlet mielony 80g (szynka wieprzowa) (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g,buraczki zasmażane 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/ ciastko zbożowe z żurawiną* 15g jabłko alergeny:(1,7)* |
Środa 05.03.2025 |
Zupa mleczna :płatki kukurydziane na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem 5g (7); Polędwicą Sopocką20g* pomidor20g sałata herbata alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: kapuśniak z warzywami i ziemniakami 250g (9) II Danie: pierogi z serem białym 130g (1,3,7) /wyrobu własnego/, wiórki z marchewki 800g kompot wiśniowy200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Bułka z masłem i szynką sołtysówką* 20g papryka 20g herbata z 200g
jabłko alergeny: (1,7) * |
Czwartek 06.03.2025 |
Zupa mleczna : makaron zwierzątka (1) 15g na mleku2% 200g (7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) twarożek z rzodkiewką /wyrób własny/20g (7) ogórek zielony 20g herbata 200g alergeny: (1,7) * |
kiwi |
I Danie: Zupa krem z zielonego groszku z warzywami i grzankami 250g (1,7,9) II Danie:gulasz z cielęciny kasza pęczak 40g ogórek kiszony z cebulką i oliwą z oliwek100g marchewka baby robiona na parze kompot porzeczkowy 200g alergeny: (1,7,9) * |
kisiel wieloowocowy /wyrób własny/120g herbatniki pomarańcze alergeny: (7) * |
Piątek 07.03.2025 |
Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) pasta jajeczna ze szczypiorkiem*15g /wyrób własny/ papryka 20g herbata owocowa 200g alergeny: (1,3,7) * |
banan |
I Danie: Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami 250g (1,9) II Danie: ryba miruna panierowana 100g (4)(pieczona w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Ciasto ZEBRA /wypiek własny/ bawarka gruszka alergeny: (1,3,7)* |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
JADŁOSPIS
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 24.02.2025 |
Zupa mleczna : kasza manna 15g 2% 200g (7) cukier5g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Szynką wiejską* 20g papryka20g ogórek kiszony 20g alergeny: (1,7)* |
winogrono |
I Danie: barszcz biały z ziemniakami i warzywami 250g (7,9) II Danie: spaghetti mięsno-warzywne80g (szynka wieprzowa) z makaronem pełnoziarnistym40g , sałata lodowa z cebulką 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Jogurt naturalny z miodem chrupki kukurydziane banan alergeny: (7) * |
Wtorek 25.02.2025 |
Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); jajkiem gotowanym 20g papryka20g rzodkiewka 10g herbata z cytryną 200g alergeny:(1,3,7) * |
kiwi |
I Danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami 250g (9) II Danie: sztuka mięsa filet z indyka 80g w sosie własnym, kasza bulgur 40g surówka z czerwonej kapusty 100g kompot truskawkowy 200g alergeny:(1,7,9) * |
Budyń waniliowy 180g /wyrób własny/ ciastko zbożowe z żurawiną* 15g gruszka alergeny:(1,7)* |
Środa 26.02.2025 |
Kakao na mleku 2% 200g (1,7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem 5g (7); Szynka z Indyka gotowana 20g* ogórek zielony20g alergeny:(1,3,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa z białej kapusty z ziemniakami i warzywami 250g (,9) II Danie: kluski leniwe z serem białym 130g (1,3,7) /wyrobu własnego/, marchewka z jabłkiem100g kompot wiśniowy200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Bułka z masłem i Polędwicą Sopocką* 20g papryka 20g herbata z 200g
jabłko alergeny: (1,7) * |
Czwartek 27.02.2025 |
Zupa mleczna : płatki orkiszowe 15g na mleku2% 200g (7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) Serem żółtym 20g(7) pomidor20g herbata 200g alergeny: (1,7) * |
banan |
I Danie: Zupa ogórkowa z warzywami i ryżem 250g (1,3,7,9) II Danie: gulasz 80g (szynka wieprzowa) ziemniaki z koperkiem 150g surówka z pora i marchewki 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,3,7,9) * |
PĄCZKI z marmoladą /wyrób własny/ mleko melon alergeny: (7) * |
Piątek 28.02.2025 |
Zupa mleczna : makaron zacierka 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) humus z suszonymi pomidorami /wyrób własny/ twarożek ze szczypiorkiem*15g ogórek zielony 20g herbata owocowa 200g alergeny: (1,7,11) * |
pomarańcze |
I Danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i warzywami warzywami 250g (1,9) II Danie: ryba miruna grillowana 100g (4) kasza kuskus 40g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Zapiekanka z szynką i serem żółtym (1,7)* herbata z cytryną gruszka alergeny: (1,7)* |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 26.02.2024 |
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą żywiecką, papryka, pomidor, (1,3,7) |
Mandarynka / Jabłko |
Zupa z białej kapusty, gulasz wołowy, kasza jęczmienna pęczak,surówka z kiszonego ogórka, fasolka żółta z wody, kompot porzeczkowy (1,3,7,9) |
Kisiel truskawkowy (wyrób własny), herbatniki, jabłko |
Wtorek 27.02.2024 |
Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i szynką bankietową, papryka, ogórek zielony, herbata owocowa (1,3,7) |
Mus owocowy |
Krupnik z kasz mieszanych, kluski leniwe z serem białym, marchewka z jabłkiem,kompot wiśniowy (1,3,7,9) |
TOSTY pieczywo tostowe z masłem szynka i serem żółtym, herbata z cytryną kiwi/jabłko (1,3,7) |
Środa 28.02.2024 |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i jajkiem gotowanym, szczypiorek, papryka, rzodkiewka, herbata z cytryną (1,3,7) |
Banan / jabłko |
Zupa zacierkowa, pieczone udko z kurczaka, ryż brązowy, marchewka z groszkiem,ogórek kiszony, kompot wieloowocowy (1,3,9) |
Budyń waniliowy (wyrób własny), podpłomyk bez cukru, mandarynka / jabłko (7) |
Czwartek 29.02.2024 |
Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem serem żółtym i szynką wiejską,pomidor, ogórek zielony, herbata (1,3,7) |
jabłko |
Barszcz ukraiński, kotlet z jaj,ziemniaki z koperkiem,sałata lodowa,marchewka juniorka i brukselka z wody, kompot porzeczkowy (1,3,7,9) |
Koktajl gruszkowy ciastko zbożowe, borówki (1,3,7) |
Piątek 1.03.2024 |
Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą z sera białego szczypiorek rzodkiewka, papryka, herbata z cytryną (1,3,7) |
Mandarynka / jabłko |
Zupa grochowa, ryba grillowana w ziołach, kasza jaglana, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy (1,3,7,9) |
Ciasto drożdżowe (wypiek własny), mleko, morele suszone (1,3,7) |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!