Kontrast:   normalny wysoki  |  obrazy:   kolorowe czarno-białe  |  Normalny układ strony Szeroki układ strony  |  A- A A+

Jadłospis



 

JADŁOSPIS  

 

 

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek


24.03.2025

Zupa mleczna : płatki jęczmienne 15g 2% 200g (7) cukier5g

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Szynką wiejską* 20g papryka20g  ogórek kiszony 20g

alergeny: (1,7)*

jabłko

I Danie: Żurek z ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9)  


II Danie: spaghetti mięsno-warzywne 80g (szynka wieprzowa)  makaron 40g (1,3) sałata lodowa z rzodkiewką 100g  kompot porzeczkowy 200g

alergeny:(1,7,9) *

Koktajl wiśniowy  na bazie jogurtu naturalnego /wyrób własny/ 120g

herbatniki

 mandarynka


alergeny: (7) *

Wtorek


25.03.2025

Kakao na mleku 2% 200g (7)


Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); Serem żółtym 20g(7) ogórek zielony20g 

 

alergeny:(1,7) *

banan

I Danie: Zupa ogórkowa z ziemniakami250g  (7,9)


II Danie: potrawka z indyka z warzywami 80g kasza pęczak 40g surówka z kapusty pekińskiej100g 

kompot truskawkowy  200g

 alergeny: (1,3,7,9) *

Ryż zapiekany z jabłkiem 60g 

herbata

 gruszka

alergeny:(1,7)*

Środa 


26.03.2025

Zupa mleczna : Płatki kukurydziane 20g  na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7) Szynka Drobiowa 20g*  pomidor20g  herbata owocowa 200g

alergeny:(1,7) *

  Mus owocowy

I Danie:  Zupa brokułowa z warzywami i ziemniakami250g (7,9)


II Danie: kluski leniwe (1,3) z serem białym (7) 120g marchewka z jabłkiem 100g

 kompot wiśniowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) 

Bułka z masłem i Polędwicą Sopocką*

20g papryka 

herbata z cytryną 

 jabłko

  


alergeny: (1,7) *

Czwartek 


27.03.2025

Zupa mleczna : makaron literki na mleku2% 200g (1,3,7)


Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (7) 20g ogórek zielony 20g  

 herbata 200g

alergeny: (1,3,7) *

Winogrono

I Danie: Krupnik z warzywami  250g (1,9)


II Danie: kotlet schabowy 80g (1,3) (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z pora i marchewki 100g kompot porzeczkowy 200g

alergeny:(1,3,9) *

Kisiel 

wieloowocowy 120g 

 /wyrób własny/

ciastko zbożowe 15g 

melon

alergeny: (7) *

Piątek


28.03.2025

Zupa mleczna :   Kasza jaglana 20g na mleku  2% 200g (1,7)


Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 35g (1) z masłem 5g (7)  z jajkiem gotowanym (3) papryka 20g

 herbata z cytryną 200g 

alergeny:(1,3,7) *

pomarańcza

I Danie:  Zupa grochowa z ziemniakami250g (1,9) 


II Danie:   ryba miruna grillowana w ziołach 100g (4) (pieczona w piecu konwekcyjno-parowym) kasza kuskus 40g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot wieloowocowy 200g    

 alergeny: (1,4,9) *

Chałka z masłem

mleko

gruszka

alergeny: (1,3,7) *

      Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!

 

JADŁOSPIS  

 

 

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek


17.03.2025

Zupa mleczna : Ryż 15g na mleku 2% 200g (7) 

Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 50g (1) z masłem 5g (7); Serem Żółtym* 20g papryka  20g

 herbata  z cytryną 200g

alergeny:(1,7) *

jabłko

I Danie: Zupa zacierkowa z warzywami 250g (1,9)

II Danie: sztuka mięsa z piersi indyka w sosie własnym 80g  ziemniaki z koperkiem 150g surówka z białej kapusty z marchewką 80g  kompot porzeczkowy200g

alergeny:(1,9) *

Kisiel truskawkowy 120g /wyrób własny/

podpłomyk bez cukru* 15g

gruszka


alergeny:(1,7)*

Wtorek


18.03.2025

Zupa mleczna : płatki kukurydziane 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); pastą z makreli 20g*(4) ogórek zielony 20g rzodkiewka10g

 herbata owocowa 200g

alergeny:(1,4,7) *

Melon

I Danie: zupa cebulowa z warzywami i ziemniakami250g (9)

II Danie: pierogi z mięsem 130g (wieprzowo drobiowe) /wyrób własny/ sałata lodowa z cebulką 80g  kompot truskawkowy 200g

alergeny:(1,9) *

Koktajl wieloowocowy   na bazie kefiru i jogurtu naturalnego 120g (7) słodzony miodem

 /wyrób własny/

ciastko zbożowe

pomarańcza 

alergeny:(1,7)*

Środa 


19.03.2025

Kawa zbożowa INKA na mleku 2% 200g (1,7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7) Szynka drobiowa*20g  pomidor20g  

alergeny:(1,7) *

  Mus owocowy

I Danie: Zupa z zielonego groszku z warzywami i ziemniakami 250g  (1,9)

II Danie: makaron świderki durum z serem białym 120g  mus truskawkowym  wiórki z marchewki 80g

 kompot wiśniowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) 

Zapiekanki  z ser żółtym i szynką (1,7) papryka 

herbata z cytryną 

 jabłko

  


alergeny: (1,7) *

Czwartek 


20.03.2025

Zupa mleczna : kaszka kukurydziana na mleku2% 200g (7)

Kanapka – pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7)  pastą jajeczną ze szczypiorkiem 30g(3) ogórek zielony  20g  

 herbata 200g

alergeny: (1,3,7) *

kiwi

I Danie: Zupa  kalafiorowa z  warzywami i ziemniakami 250g (7,9)

II Danie: gulasz wieprzowy 80g kasza gryczana na sypko 40g, surówka z ogórka kiszonego z cebulką 80g marchewka juniorka robiona na parze kompot wieloowocowy 200g

alergeny:(1,9) *

Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/

herbatniki 

winogrono

alergeny: (1,7) *

Piątek


21.03.2025

Zupa mleczna : płatki jęczmienne 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) twarożek z rzodkiewką 15g /wyrobu własnego/ papryka  20g 

herbata owocowa 200g

alergeny: (1,7) *

pomarańcze

I Danie:  Zupa pomidorowa z warzywami i ryżem(7,9)

II Danie: pulpet z ryby miruny w sosie porowym 100g (1,3,4)   ziemniaki z koperkiem 150g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 80g  kompot porzeczkowy 200g

 alergeny: (1,3,4,7,9) *

Ciasto drożdżowe /wypiek własny/ mleko

gruszka


alergeny: (1,3,7)*

      Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!

 

 

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek


10.03.2025

Zupa mleczna : kasza manna 15g na mleku 2% 200g (7) 

Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 50g (1) z masłem 5g (7); Polędwicą sopocką* 20g papryka  20g

  herbata  z cytryną 200g

alergeny:(1,7) *

kiwi

I Danie: Zupa szczawiowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,7,9)

II Danie: pulpet w sosie pomidorowym 80g (1,3)(szynka wieprzowa) kasza bulgur 40g surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g  kompot wieloowocowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) *

Placuszki z jabłkiem /wyrób własny/ 

herbata

  


alergeny: (1,3,7) *

Wtorek


11.03.2025

Kakao na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); Ser żółty 15g  ogórek zielony 20g rzodkiewka10g

 

alergeny:(1,7) *

Melon

I Danie: Barszcz czerwony z warzywami i makaronem250g (1,3,7,9)

II Danie:  kotlet z jajka 60g  (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 110g surówka z pora i marchewki 100g  brukselka z wody, kompot porzeczkowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) *

Koktajl wiśniowy   na bazie kefiru i jogurtu naturalnego 120g (7) słodzony miodem

 /wyrób własny/

biszkopty bez cukru (1,3,7) jabłko

alergeny:(1,3,7)*

Środa 


12.03.2025

Zupa mleczna : kaszka kukurydziana 15g  na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7)  Szynką Sołtysówką 20g*pomidor20g  herbata owocowa 200g

alergeny:(1,7) *

  Mus owocowy

I Danie: Zupa wielowarzywna z  ziemniakami250g  (1,9)


II Danie: naleśniki z serem białym 120g  mus jagodowy marchewka z jabłkiem 100g

 kompot wiśniowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) 

Bułka z masłem  Szynka drobiowa*

20g papryka 

herbata z cytryną 

 banan

  


alergeny: (1,7) *

Czwartek 


13.03.2025

Zupa mleczna : zacierka na mleku2% 200g (7)

Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) twarożek z awokado 15g /wyrobu własnego/papryka 20g  

 herbata 200g

alergeny: (1,7) *

jabłko

I Danie: Zupa z brokułowa z  warzywami i ziemniakami 250g (7,9)

II Danie: Risotto – kolorowy kociołek z mięsem i warzywami (filet z kurczaka 80g) ryż brązowy na sypko 40g, sałata lodowa z cebulką 100g

 kompot porzeczkowy 200g

alergeny:(1,7,9) *

Budyń waniliowy 180g /wyrób własny/ ciastko zbożowe z żurawiną 15g

winogrono

alergeny: (1,7) *

Piątek


14.03.2025

Zupa mleczna : kasza jaglana 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) jajkiem gotowanym 30g  pomidor 20g herbata owocowa 200g

alergeny: (1,7) *

pomarańcze

I Danie:  zupa grochowa z warzywami (1,9)

II Danie: kotlet z ryby miruny  100g (1,3,4)  (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g  kompot wieloowocowy  200g

 alergeny: (1,3,4,7,9) *

Chałka z masłem mleko

gruszka


alergeny: (1,7)*

      Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!



 

 

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek


03.03.2025

Kawa zbożowa inka (1)na mleku 2% (7) 200g cukier5g

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Serem żółtym 20g(7) pomidor20g  ogórek zielony20g

alergeny: (1,7)*

winogrono

I Danie: Rosół z makaronem 250g (1,3,9)

II Danie: potrawka z indyka z warzywami 80g kasza jęczmienna 40g surówka z sałaty lodowej i pomidorkami koktajlowymi100g

kompot porzeczkowy 200g

alergeny:(1,3,9) *

Koktajl truskawkowy na bazie kefiru z miodem podpłomyk bez cukry

gruszka


alergeny: (7) *

Wtorek


04.03.2025

Zupa mleczna : płatki owsiane (1) 15g na mleku 2% (7)200g 

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); pasta z łososia(4) 20g papryka20g rzodkiewka 10g herbata  z cytryną 200g

alergeny:(1,4,7) *

Suszone morele

I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem 250g (7,9)

II Danie: kotlet mielony 80g (szynka wieprzowa) (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g,buraczki zasmażane 100g

 kompot wieloowocowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) *

Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/

ciastko zbożowe z żurawiną* 15g

 jabłko

alergeny:(1,7)*

Środa 


05.03.2025

Zupa mleczna :płatki kukurydziane  na mleku  2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem 5g (7);  Polędwicą Sopocką20g* pomidor20g  sałata

herbata

alergeny:(1,7) *

    Mus owocowy

I Danie: kapuśniak z warzywami i ziemniakami 250g

(9)

II Danie: pierogi z serem białym 130g (1,3,7) /wyrobu własnego/, wiórki z marchewki 800g kompot wiśniowy200g

alergeny:(1,3,7,9) *

Bułka z masłem i  szynką sołtysówką* 20g  papryka 20g

herbata z  200g 

 

jabłko


alergeny: (1,7) *

Czwartek 


06.03.2025

Zupa mleczna : makaron zwierzątka (1) 15g  na mleku2% 200g (7)

Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7)  twarożek z rzodkiewką /wyrób własny/20g (7) ogórek zielony 20g 

 herbata  200g

alergeny: (1,7) *

kiwi

I Danie:   Zupa krem z zielonego groszku z warzywami i   grzankami 250g (1,7,9)

II Danie:gulasz z cielęciny kasza pęczak 40g ogórek kiszony z cebulką i oliwą z oliwek100g marchewka baby robiona na parze 

kompot porzeczkowy 200g

 alergeny: (1,7,9) *

 

kisiel wieloowocowy /wyrób własny/120g

herbatniki




pomarańcze

alergeny: (7) *

Piątek


07.03.2025

Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7)  pasta jajeczna ze szczypiorkiem*15g /wyrób własny/ papryka 20g herbata owocowa 200g

alergeny: (1,3,7) *

banan

I Danie: Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami  250g (1,9) 

II Danie:  ryba miruna panierowana 100g (4)(pieczona w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g  kompot wieloowocowy 200g

 alergeny: (1,3,4,7,9) *

Ciasto ZEBRA

/wypiek własny/

bawarka

gruszka


alergeny: (1,3,7)*

      Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!

 

 

JADŁOSPIS  

 

 

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek


24.02.2025

Zupa mleczna : kasza manna 15g 2% 200g (7) cukier5g

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Szynką wiejską* 20g papryka20g  ogórek kiszony 20g

alergeny: (1,7)*

winogrono

I Danie: barszcz biały z ziemniakami i warzywami 250g (7,9)  

II Danie: spaghetti mięsno-warzywne80g (szynka wieprzowa) z makaronem pełnoziarnistym40g , sałata lodowa z cebulką 100g  kompot porzeczkowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) *

Jogurt naturalny z miodem chrupki kukurydziane 

banan


alergeny: (7) *

Wtorek


25.02.2025

Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); jajkiem gotowanym 20g papryka20g

rzodkiewka 10g herbata  z cytryną 200g

alergeny:(1,3,7) *

kiwi

I Danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami 250g (9)

II Danie: sztuka mięsa filet z  indyka 80g w sosie własnym, kasza bulgur 40g surówka z czerwonej kapusty 100g 


kompot truskawkowy 200g

alergeny:(1,7,9) *

Budyń waniliowy 180g /wyrób własny/

ciastko zbożowe z żurawiną* 15g

 gruszka

alergeny:(1,7)*

Środa 


26.02.2025

Kakao na mleku  2% 200g (1,7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem 5g (7);  Szynka z Indyka gotowana 20g* ogórek zielony20g  


alergeny:(1,3,7) *

    Mus owocowy

I Danie: Zupa z białej kapusty z ziemniakami i warzywami  250g (,9)

II Danie: kluski leniwe z serem białym 130g (1,3,7) /wyrobu własnego/, marchewka z jabłkiem100g kompot wiśniowy200g

alergeny:(1,3,7,9) *

Bułka z masłem i  Polędwicą Sopocką* 20g  papryka 20g

herbata z  200g 

 

jabłko


alergeny: (1,7) *

Czwartek 


27.02.2025

Zupa mleczna : płatki orkiszowe 15g  na mleku2% 200g (7)

Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7)  Serem żółtym 20g(7) pomidor20g 

 herbata  200g

alergeny: (1,7) *

banan 

I Danie:  Zupa ogórkowa z warzywami i ryżem 250g (1,3,7,9)

II Danie: gulasz 80g (szynka wieprzowa) 

ziemniaki z koperkiem 150g

surówka z pora i marchewki 100g

kompot wieloowocowy 200g

 alergeny: (1,3,7,9) *

PĄCZKI z marmoladą

 /wyrób własny/

mleko


melon

alergeny: (7) *

Piątek


28.02.2025

Zupa mleczna : makaron zacierka 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) humus z suszonymi pomidorami  /wyrób własny/ twarożek ze szczypiorkiem*15g  ogórek zielony 20g herbata owocowa 200g

alergeny: (1,7,11) *

pomarańcze

I Danie: Zupa kalafiorowa  z ziemniakami i warzywami warzywami  250g (1,9) 

II Danie:  ryba miruna grillowana 100g (4) kasza kuskus 40g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g  kompot porzeczkowy 200g

 alergeny: (1,3,4,7,9) *

Zapiekanka z szynką i serem żółtym (1,7)* 

herbata z cytryną


gruszka


alergeny: (1,7)*

      Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!



 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek



 26.02.2024

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą żywiecką, papryka, pomidor, 

(1,3,7)

Mandarynka / Jabłko 

Zupa z białej kapusty, gulasz wołowy, kasza jęczmienna pęczak,surówka z kiszonego ogórka, fasolka żółta z wody, kompot porzeczkowy

(1,3,7,9)

Kisiel truskawkowy (wyrób własny), herbatniki, jabłko

Wtorek


27.02.2024

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i szynką bankietową, papryka, ogórek zielony,  herbata owocowa

(1,3,7)

Mus owocowy

Krupnik z kasz mieszanych, kluski leniwe z serem białym, marchewka z jabłkiem,kompot  wiśniowy

(1,3,7,9)

TOSTY

pieczywo tostowe z masłem szynka i serem żółtym, herbata z cytryną kiwi/jabłko

(1,3,7)

Środa


28.02.2024

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i jajkiem gotowanym, szczypiorek,

papryka, rzodkiewka, herbata z cytryną

(1,3,7)

Banan  / jabłko

Zupa zacierkowa, pieczone udko z kurczaka, ryż brązowy, marchewka z groszkiem,ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

(1,3,9)

Budyń waniliowy (wyrób własny), podpłomyk bez cukru, mandarynka / jabłko


(7)

Czwartek


29.02.2024

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem serem żółtym i szynką wiejską,pomidor, ogórek zielony, herbata

(1,3,7)

jabłko

Barszcz ukraiński, kotlet z jaj,ziemniaki z koperkiem,sałata lodowa,marchewka juniorka i brukselka z wody, kompot porzeczkowy

(1,3,7,9)

Koktajl gruszkowy ciastko zbożowe, borówki

(1,3,7)

Piątek


1.03.2024

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą z sera białego szczypiorek rzodkiewka, papryka,  herbata z cytryną 

(1,3,7)

Mandarynka / jabłko

Zupa grochowa, ryba grillowana w ziołach, kasza jaglana, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy

(1,3,7,9)

Ciasto drożdżowe (wypiek własny), mleko, morele suszone

(1,3,7)

 

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!

 





©2018 Publiczne Przedszkole w Wolicy.

Deklaracja dostępności

Projekt i realizacja: 10M