JADŁOSPIS
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 12.05.2025 |
Kawa zbożowa inka (1) na mleku 2% (7) 200g cukier5g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Szynką drobiową 20g(7) papryka20g ogórek zielony20g alergeny: (1,7)* |
jabłko |
I Danie: Zupa szczawiowa warzywami i ziemniakami 250g II Danie: Spaghetti mięsno-warzywne 80g (szynka wieprzowa) makaron pełnoziarnisty40g (1,3) surówka z sałaty lodowej 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,9) * |
Koktajl truskawkowy na bazie kefiru z miodem podpłomyk bez cukry gruszka alergeny: (7) * |
Wtorek 13.05.2025 |
Zupa mleczna : zacierka (1,3) 15g na mleku 2% (7)200g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); pasta z makreli (4) 20g pomidor 20g rzodkiewka 10g herbata z cytryną 180g alergeny:(1,4,7) * |
Suszone morele |
I Danie: Zupa brokułowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,7,9) II Danie: sztuka mięsa filet z indyka 80g w sosie własnym kasza bulgur 40g ogórek kiszony 80g marchewka baby przygotowywana na parze kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,7,9) * |
Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/ chrupki kukurydziane 15g mandarynka alergeny:(1,7)* |
Środa 14.05.2025 |
Zupa mleczna : płatki kukurydziane na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem 5g (7); Polędwicą Sopocką 20g* papryka 20g herbata owocowa 180g alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa z żółtej fasolki z warzywami i ziemniakami 250g(9) II Danie: naleśniki z serem białym 130g (1,3,7) mus malinowym, marchewka z jabłkiem 80g kompot wiśniowy200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Bułka z masłem i szynką sołtysówką* 20g pomidor 20g herbata z 200g jabłko alergeny: (1,7) * |
Czwartek 15.05.2025 |
Zupa mleczna : płatki owsiane (1) 15g na mleku2% 200g (7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) twarożek z rzodkiewką /wyrób własny/20g (7) ogórek zielony 20g herbata 180g alergeny: (1,3,7) * |
kiwi |
I Danie: Pomidorowa z makaronem 250g (1,3,9) II Danie: kotlet mielony 80g (szynka wieprzowa) (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g,buraczki zasmażane 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,7,9) * |
Kisiel wiśniowy 120g /wyrób własny/ herbatniki * malon alergeny: (1,7) * |
Piątek 16.05.2025 |
Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) pasta jajeczna ze szczypiorkiem*15g /wyrób własny/ papryka 20g herbata owocowa 180g alergeny: (1,3,7) * |
banan |
I Danie: Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami i ziemniakami 250g (1,9) II Danie: ryba miruna panierowana 100g (4)(pieczona w piecu konwekcyjno-parowym) kasza kuskus 40g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Chałka z masłem i dżemem truskawkowym nisko słodzonym bawarka gruszka alergeny: (1,3,7)* |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!