JADŁOSPIS
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 30.06.2025 |
Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g 2% 200g (7) cukier5g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)50g (1) z masłem5g (7) Szynką wiejską* 20g pomidor20g herbata 180g alergeny: (1,7)* |
truskawki |
I Danie: Rosół z makaronem 250g (1,3,9) II Danie: kotlet z kurczaka 80g /pieczony w piecu konwekcyjno-parowym/ ziemniaki z koperkiem 150g mizeria 100g kompot truskawkowy 200g alergeny:(1,7,9) * |
Zapiekanki masło, szynka, ser żółty 20g papryka herbata z cytryną 180g winogrono
alergeny: (1,7) * |
Wtorek 01.07.2025 |
Kawa zbożowa INKA na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7) Serem żółtym 20g (7) papryka 20g rzodkiewka10g alergeny:(1,7) * |
banan |
I Danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami 250g (1,9) II Danie: gulasz cielęcy 80g (1,3) kasza pęczak 40g surówka z kapusty pekińskiej 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,9) * |
Kisiel truskawkowy120g /wyrób własny/ podpłomyk bez cukru15g kiwi alergeny: (7) * |
Środa 02.07.2025 |
Zupa mleczna : Płatki kukurydziane 20g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7) Szynka Drobiowa 20g* ogórek zielony20g herbata owocowa 180g alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami 250g (7,9) II Danie: kluski leniwe (1,3) z serem białym (7) 120g marchewka z jabłkiem 100g kompot wiśniowy 200g alergeny:(1,3,7,9) |
Bułka(1) z masłem (7) polędwicą Sopocką *20g herbata 180g arbuz alergeny: (1,7) * |
Czwartek 03.07.2025 |
Zupa mleczna : makaron literki na mleku2% 200g (1,3,7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) jajkiem gotowanym (3) szczypior papryka 20g herbata 180g alergeny: (1,3,7) * |
Winogrono |
I Danie: Szczawiowa z ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9) II Danie: spaghetti mięsno-warzywne 80g (szynka wieprzowa) makaron 40g (1,3) sałata lodowa z cebulką 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny: (1,3,7,9) * |
Koktajl truskawkowy na bazie kefiru i jogurtu naturalnego /wyrób własny/ 120g herbatniki banan alergeny: (7) * |
Piątek 04.07.2025 |
Zupa mleczna : Kasza jaglana 20g na mleku 2% 200g (1,7) Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 35g (1) z masłem 5g (7) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (7) 20g ogórek zielony 20g herbata z cytryną 180g alergeny:(1,3,7) * |
jabłko |
I Danie: Zupa z czerwonej soczewicy z ryżem brązowym 250g (1,9) II Danie: Ryba panierowana /pieczona w piecu konwekcyjno-parowym/ 100g (4) ziemniaki z koperkiem 150g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,4,9) * |
Chałka z masłem i dżemem wiśniowym niskosłodzonym mleko gruszka alergeny: (1,3,7) * |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 23.06.2025 |
Zupa mleczna : kaszka kukurydziana na mleku 2% 200g (7) Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 35g (1) z masłem 5g (7); Szynka Sołtysówka* 20g pomidor 20g herbata z cytryną 180g alergeny:(1,7) * |
truskawki |
I Danie: Krupnik z warzywami 250g (1,9) II Danie: sztuka mięsa z piersi indyka w sosie własnym 80g ziemniaki z koperkiem 150g sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi 80g kompot porzeczkowy200g alergeny:(1,9) * |
Kisiel wiśniowy 120g /wyrób własny/ podpłomyk bez cukru* 15g gruszka alergeny:(1,7)* |
Wtorek 24.06.2025 |
Zupa mleczna : płatki kukurydziane 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1); z masłem 5g (7) Szynka drobiowa * 20g ogórek zielony 20g herbata 180g alergeny:(1,7) * |
arbuz |
I Danie: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami250g (7,9) II Danie: makaron łazanki 40g z kapustą kiszoną cebulką pieczarkami i kiełbaską 100g rzodkiewka kompot truskawkowy 200g alergeny:(1,9) * |
Koktajl wieloowocowy na bazie jogurtu naturalnego 120g (7) słodzony miodem /wyrób własny/ ciastko zbożowe jabłko alergeny:(1,7)* |
Środa 25.06.2025 |
Zupa mleczna : Ryż 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) /pastą z makreli 20g*(4) /wyrobu własnego/ papryka 20g herbata owocowa 180g alergeny: (1,4,7) * |
truskawki |
I Danie: Zupa brokułowa z warzywami i ziemniakami 250g (7,9) II Danie: gulasz wieprzowy 80g kasza gryczana na sypko 40g, surówka z ogórka kiszonego z cebulką 80g kompot wieloowocowy 200g alergeny:(1,9) * |
Ciasto drożdżowe /wypiek własny/ mleko winogrono alergeny: (1,3,7)* |
Czwartek 26.06.2025 |
Zupa mleczna : płatki jęczmienne 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) pastą jajeczną ze szczypiorkiem 30g(3) ogórek zielony 20g herbata 180g alergeny: (1,7) * |
arbuz |
I Danie: Zupa zacierkowa z warzywami 250g(1,3,9) II Danie: ryba grillowana z ziołami 100g (4) ziemniaki z koperkiem 150g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 80g kompot porzeczkowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/ herbatniki kiwi alergeny: (1,7) * |
Piątek 27.06.2025 |
Kakao na mleku 2% 200g (1,7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)50g (1); z masłem5g (7) Szynką Wiejską 20g* pomidor 20g alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa z fasolki szparagowej z warzywami i ziemniakami 250g (1,9) II Danie: makaron świderki z serem białym 120g mus truskawkowym wiórki z marchewki 80g kompot wiśniowy 200g alergeny: (1,3,7,9) |
Kanapki z masłem polędwicą sopocką i serem żółtym 20g* (1,7) papryka herbata z cytryną
alergeny: (1,7) * |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)