|
Poniedziałek 03.11.2025 |
Wtorek 04.11.2025 |
Środa 05.11.2025 |
Czwartek 06.11.2025 |
Piątek 07.11.2025 |
|
Śniadanie Zupa mleczna : Kaszka kukurydziana na mleku(7) 200ml: mleko krowie/owsiane, kaszka kukurydziana 15g Kanapka–pieczywo mieszane (1) - Chleb Pełne Żyto,Wieloziarnisty, Pszenny 40g, masło(7) 5g, Ser żółty(7) 20g, pomidor 20g, rzodkiewki 5g, rukola 5g, napar z czarnej herbaty z cytryną 200ml. Alergeny: (1,7)* |
Śniadanie Biała kawa Inka z mlekiem (7) 200ml: mleko krowie/owsiane inka 2g, Kanapka -pieczywo mieszane (1) - Chleb Pełne Żyto,Wieloziarnisty, Pszenny 50g, masło(7) 5g, Szynka Sołtysówka* 20g, ogórek zielony 20g, papryka 15g, napar z herbaty owocowej 200ml Alergeny: (1,7) * |
Śniadanie Zupa mleczna : kaszka manna na mleku (1,7) 200ml: mleko krowie/owsiane, kasza manna15g Kanapka-pieczywo mieszane (1) - Chleb Pełne Żyto,Wieloziarnisty, Pszenny 40g, masło(7) 5g, Polędwica Sopocka* 20g, pomidor 20g, papryka 20g, napar z czarnej herbaty 200ml. Alergeny:(1,7) * |
Śniadanie Zupa mleczna : płatki kukurydziane na mleku(7) 200ml: mleko krowie/owsiane, płatki 15g Kanapka-pieczywo mieszane (1) - Chleb Pełne Żyto,Wieloziarnisty, Pszenny 40g, masło(7) 5g, pasta jajeczna (3) 1/2, papryka 20g, ogórek zielony 20g.napar z herbaty owocowej 200ml. Alergeny: (1,3,7)* |
Śniadanie Zupa mleczna : płatki ryżowe na mleku(7) 200ml: płatki 20g, Kanapka-pieczywo mieszane (1) - Chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty 40g, masło(7) 5g, pasta z sera białego z rzodkiewką(7) 20g /wyrób własny/,humus z cieciorki z pomidorami suszonymi (13), papryka 20g rukola 5g, napar z herbaty owocowej 200ml. Alergeny: (1,3,7,13) * |
|
II Śniadanie winogrono |
II Śniadanie banan |
II Śniadanie Mus owocowy |
II Śniadanie mandarynka |
II Śniadanie banan |
|
Obiad I Danie: Zupa Pomidorowa z makaronem(1,3,7,9) 250ml : pałki z kurczaka 10g, passata pomidorowa 20g, makaron (1,3) 25g, włoszczyzna(9) 40g,śmietana (7) 5g,natka pietruszki2g. II Danie: kotlecik drobiowy: filet z kurczaka 80g (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 110g, mizeria (7) 100g, mieszanka warzyw na parze50g kompot porzeczkowy 200ml. Alergeny : (1,3,7,9) * |
Obiad I Danie: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 250ml(9): pałki z kurczaka 7g, włoszczyzna(9) 40g, fasola szparagowa 50g, ziemniaki 60g II Danie: gulasz wieprzowy: wieprzowina 70g, kasza bulgur 40g, surówka z kapusty pekińskiej marchewki i jabłka 80g kompot pomarańczowy 200g Alergeny: (1,7,9) |
Obiad I Danie: Zupa ogórkowa (7,9) 250ml: pałki z kurczaka 7g, ogórek kiszony 30g, włoszczyzna 30g , ziemniaki 80g, śmietana (7) 2g II Danie : kluski leniwe(1,3,7) z polewą maślaną 140g: ser biały 100g, jajko1/6, mąka pszenna 40g surówka z marchewki i jabłka 80g, Wersja bez mleczna - kopytka (ziemniaki 100g,mąka pszenna40g) kompot wiśniowy 200ml. Alergeny: (1,3,7,9) * |
Obiad I Danie: Zupa kalafiorowa (9) 250ml: podudzie z kurczaka 7g, kalafior 60g, włoszczyzna 40g, ziemniaki 60g,natka pietruszki 1g. II Danie: kolorowy kociołek z indyka : filet z indyka 70g, fasolka szparagowa zielona 25g, papryka kolorowa 20g, ryż biały 40g, surówka z pora marchewki kalarepy i jabłka 80g , kompot owocowy 200ml. Alergeny : (1,9) |
Obiad I Danie: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną(1,9)250ml: pałki z kurczaka 10g, kasza jęczmienna 20g, włoszczyzna 40g, natka pietruszki 2g. II Danie: Filet z Miruny panierowany(1,3,4): filet z miruny 100g (pieczony w piecu konwekcyjno-parowym), ziemniaki 110g, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g, kompot porzeczkowy 200ml. Alergeny: (1,3,4,7,9) * |
|
Podwieczorek Koktajl truskawkowy na bazie kefiru i jogurtu naturalnego(7) 120g: kefir 50g, jogurt naturalny 60g, truskawki 30g, herbatniki mandarynka Alergeny: (1,7)* |
Podwieczorek Kisiel wieloowocowy 150g /wyrób własny/ placuszki z jabłkiem 50g Alergeny: (1,3,7) * |
Podwieczorek Bułka z masłem i Szynką Drobiową* (1,7) 20g : bułka wrocławska (1,7)30g, masło(7) 5g, Szynka Drobiowa 15g, napar z czarnej herbaty owocowej 200ml.winogrono Alergeny(1,7) |
Podwieczorek Budyń czekoladowy 180ml /wyrób własny/: mleko krowie/owsiane, mąka ziemniaczana , kakao, podpłomyk bez cukru 15g, gruszka Alergeny: (1,7)* |
Podwieczorek Chałka z masłem i dżemem wiśniowym (1,3): chałka 50g, masło(7) 5g, dżem wiśniowy niskosłodzony 10g, mleko 180ml, jabłko 50g. Alergeny: (1,3,7)* |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!